söndag 27 januari 2019

För tio år sedan

Utställning på Galleri Galaxen 2009
Vad gjorde jag för tio år sedan? Det är nästan omöjligt att inte fundera över det när alla sociala medier svämmar över av bilder på folks #tenyearchallenge. En tillbakablick i min gamla blogg ger svar. Tänk vad nytt måleriet var för mig då och vad mycket som har hänt sedan dess!

En nervös utställare på vernissagedagen
För tio år sedan hade jag min allra första utställning i Umeå på Paletten Konst & Ram. Jag visste inte alls vad jag höll på med, och var riktigt nervös men det blev en trevlig tillställning som gav mersmak. 

Senare samma år hade jag min andra utställning på Galleri Galaxen i Sandviken tillsammans med Christina Johansson. 

Hålla balansen från 2009

Trots att jag inte hade målat så länge tycker jag ändå att jag hade hittat en stil som passade mig och som jag fortfarande känner igen mig i.

Återvinningstavlor på rad från 2009
Det var också då jag började måla mina återvinningstavlor som jag sedan fortsatte med under flera år. Det var små kvadratiska målningar på kartong med inslag av återvinningsmaterial. Jag använde tidningsurklipp, gamla dukrester, sönderrivna böcker, plåtburkar, knappar och broderigarn. De var väldigt roliga att göra och såldes snabbt på utställningarna.

Greta och Sonia målar 2009
Mira hjälper till med posering 2009

Men hur i hela friden hade jag tid att måla? Tjejerna var ju så små! Sonia var ett tvåårigt yrväder, Greta var bara fyra och Mira fyllde nio det året. Många inlägg på bloggen handlade om hur vi skapade tillsammans men också hur jag brottades med att hitta tid till eget måleri.

När jag ser tillbaka på bilderna så känns tio år som en evighet. Visst är mycket sig fortfarande likt. Jag målar och ställer ut utan att egentligen hinna, och tjejerna är sig lika även om de är äldre. Men mycket har också ändrats. Jag är inte samma person idag som jag var då.

Det ska bli spännande att se vad som händer de kommande tio åren.


Inga kommentarer: