Om mig


Jag heter Elin Folkesson, är född 1973 och bor i Sandviken tillsammans med man, döttrar och hund. Jag utbildade mig tidigt inom konst och textil, men bytte sedan inriktning och studerade till lärare. 2008 återtog jag mitt tidigare intresse och har sedan dess arbetat aktivt med måleriet först parallellt med arbete som lärare på en högstadieskola och nuförtiden som bibliotekschef i Sandviken. De senaste åren har jag ställt ut min konst en till två gånger varje år.

Att måla är för mig ett sätt att berätta historier. Motivet är oftast människor, ensamma eller i relation till andra, och handlar nästan alltid om enskilda människors rädslor, drömmar och förhoppningar. Ett återkommande tema är också vad vi människor bär med oss av kunskaper, upplevelser och känslor som tillsammans bygger upp den vi är. I min bildvärld så visar det sig ofta i form av lapptäcken eller mosaik, små delar som tillsammans bildar en helhet. 

För det mesta målar jag med akrylfärg, ibland med inslag av collage, eftersom det passar mitt temperament. Det går snabbt att måla och måla över, färgskikt på färgskikt, nya linjer och former tills det blir en helhet som känns rätt. 


Konstnärlig utbildning

Sömnad för yrkesutövning och textil kompletteringskurs, Sandviken, 1 år
Konstlinjen i Gävle, 2 år
Bildpedagogik 45 hp, Högskolan i Gävle