söndag 13 januari 2019

Hemmafix och måleri


Ibland behövs det annat måleri än på duk. I helgen ägnar jag mig inte åt konst, utan åt att renovera vår hall som är i stort behov av en uppfräschning. Det syns kanske inte riktigt på bilden här ovanför, men panelen som vi satte dit när vi flyttade in har gulnat, spruckit och på vissa ställen blivit tuggad av små hundtänder. Jag har tänkt fixa till det så länge och inte kommit till skott, men nu är det dags. 


I hallen har vi också en skohylla och en hatthylla från Ikea som målats in i samma färg som väggen. De utstickande hörnen var extra lockande att tugga på för vår förra hund Måns. Märta har som tur är inte haft några tendenser att tugga på möbler så nu finns det inga ursäkter att ha det så här längre. Hatthyllan har av naturliga skäl inga bitmärken men några krokar sitter löst och andra saknas helt. Så irriterande.


Även dörrfodret runt ytterdörren är tuggat och golvlisten är för kort. Vi har varit på väg att byta den golvlisten flera gånger men det har av någon anledning inte blivit av. Det är inte klokt vad man blir hemmablind! Varför har vi inte gjort något åt det här tidigare?


Även belysningen behöver bli bättre. I taket sitter två billiga taklampor från Ikea. De var en nödlösning redan från början eftersom vi inte visste vilka lampor vi ville ha och jag har aldrig varit riktigt nöjd med dem. Ljuset går inte att rikta på något bra sätt och lamporna går sönder hela tiden. Vi har beställt nya som ska hämtas nästa vecka. Jag håller tummarna för att de ska bli så bra som jag tror.

Innan allt är färdigt ska jag också måla en garderob och en byrå och byta knoppar på dem, sy ett draperi in till matrummet och fixa någon form av mysbelysning. Det kan alltså att ta ett tag innan det kommer några efterbilder, men det gör ingenting. Nu har jag ju i alla fall börjat.

1 kommentar:

naddawaag sa...

Similarly, on Five Play you'd guess 50 as an alternative of 25 토토사이트 cash and on Ten Play 100 as an alternative of fifty. Games with multipliers often have lower base pay tables than their no-frills cousins. Full-pay video games that even have the extras are rare treats, and after I find one I understand how my gaming day is going to be spent.