lördag 24 augusti 2019

Fresh Paint

Första lagret färg på sex nya målningar i kursen Fresh Paint
Före sommaren anmälde jag mig till e-kursen Fresh Paint för att kicka igång kreativiteten igen efter ett längre uppehåll i måleriet. Målet med kursen var egentligen att deltagarna skulle hitta sitt eget sätt att måla, en egen stil. Jag var inte på jakt efter en ny stil, men gillade tanken på att kursen inte gick ut på att kopiera någon annans arbete, och dessutom var det min tidigare favorit Flora Bowley som höll i den.

Instruktionerna var att utgå från 100 kvadratiska papper (ca 20x20 cm) för att kunna experimentera och leka utan krav på ett färdigt resultat. Kursen delades sedan in i sju olika serier, med olika inriktning och uppgifter. Varje serie kunde målas på nya kvadrater eller bygga på de tidigare målade bilderna.

Jag tycker bättre om att måla på duk och ville dessutom använda det jag hade hemma, så jag letade fram alla kvadratiska dukar jag hade liggande och hittade trettio stycken i olika storlekar från 20x20 cm till 50x50 cm. Det kändes som ett lagom antal och tanken på att färdigställa trettio målningar kändes väldigt lockande, trots att det tidigare inte har fungerat så bra för mig att måla på flera dukar samtidigt. Skam den som ger sig.

Fyra dukar med första lagret färg
Nu har jag gått igenom alla sju serierna -  på mitt eget sätt - och resultatet är kanske inte vad som förväntats. Jag fick bara till en färdig målning och jag har inte lärt mig något nytt. Ändå är jag riktigt nöjd. För jag fick en spark i baken precis som jag ville. Den senaste månaden har jag ägnat mycket mer tid åt måleriet än tidigare och det tar inte alls lika lång tid att komma igång när jag väl står framför staffliet.

Om jag fortsätter i den här takten dröjer det kanske inte alltför länge innan alla de trettio dukarna är färdigmålade.

2 kommentarer:

Nordsaga sa...

Alltså, så vackert och inspirerande! Själv har jag inte målat på 10 år. Akvarellist. Hittar liksom inte mig själv i måleriet. Kanske skulle en sån där kurs vara något för mig...? Tack för att du delar med dig!

Elin sa...

Ja, det börjar en ny omgång nu i januari, och då har man tillgång till kursen ett helt år. Kör! Jag är med det här året också (vi som gått tidigare fick förlänga för en billig peng).