söndag 13 oktober 2019

Stenciler i måleriet


Stenciler på gång
Det är så skönt nu när jag har flyttat in ett bord i mitt målarrum, så att jag kan sitta och jobba med annat än bara måleri vid staffliet. Idag har jag plockat fram skalpell och skärmatta för att tillverka stenciler med olika mönster. Jag har en idé som jag har grubblat på hela veckan. Än så länge är det bara en ofärdig tanke, men jag kan inte riktigt släppa den. Det handlar bland annat om att göra en serie små målningar på samma tema och med återkommande mönster. 

Jag måste testa lite till innan jag visar resultatet, men hittills känns det som om det kommer att bli bra. Mitt tålamod brukar tryta när jag ska göra flera målningar i en serie, men med hjälp av stenciler går det snabbare och jag behöver inte peta så mycket i varje målning. Eller tänka. Och det är bra för mig. Jag behöver fokusera på att låta måleriet vara kravlöst och lustfyllt. Då brukar det bli ett bra resultat också.

Inga kommentarer: