söndag 15 mars 2020

Nya konsttryck på gångSignering av nya konsttryck
Det känns onekligen lite konstigt att förbereda en utställning när läget ser ut som det gör i världen. Än så länge är beskedet från Gästrik konst styrelse att påskens konstrunda blir av, men utan en samlande invigning på Rapatac. Jag känner mig ändå lite tveksam. Påsken är en tid då många reser hem för att hälsa på familjen och det har ibland varit ganska trångt i utställningslokalerna tidigare år. Oavsett hur det blir så jobbar jag vidare med förberedelserna. Blir det inte av att visa målningarna nu så gör jag det vid ett senare tillfälle.

Trycken görs i en begränsad upplaga och varje blad signeras och märks med titel.

I helgen har jag dock inte målat tavlor utan ägnat mig åt att göra konsttryck av några utvalda målningar. Det är ganska många moment som måste göras. Målningarna ska fotograferas, bilderna redigeras, provtryck skrivas ut för att se att färgerna blir rätt och sedan ska de färdiga konsttrycken signeras och paketeras i cellofanpåsar med ett äkthetsintyg. Det är ett väldigt tidskrävande jobb, men skönt när det är färdigt. Och blir det ingen konstrunda så kan jag alltid sälja dem via hemsidan. Åtminstone de mindre storlekarna går väldigt bra att skicka.

Inga kommentarer: