söndag 22 mars 2020

En digital konstrunda i påsk

Stora och små konsttryck som väntar på att bli signerade
Det blev som jag gissade. Gästrik konst ställs in helt i år. Jag tycker det är helt rätt beslut, men det känns ändå väldigt tråkigt. Jag har lagt så mycket tid och energi på förberedelser och såg verkligen fram emot att samla allt jag har gjort, hänga en fin utställning och träffa alla glada besökare. Det var ett tag sedan jag var med sist och jag har saknat det.

Först tänkte jag ta en paus från måleriet några veckor och möjligen undersöka om det skulle gå att visa mina målningar någon annanstans i sommar, men det kändes för tråkigt att bara ge upp. Jag vill ju ha en utställning nu. Därför har jag bestämt mig för att köra Gästrik konst i alla fall, fast digitalt och garanterat virusfritt. Mitt målarrum blir utställningslokal och 10-13 april slår jag upp portarna på mitt instagramkonto (och kanske även på facebook - jag har inte klurat ut alla detaljer än).

Alla målningar, konsttryck och vykort kommer att vara till salu och frakt inom Sverige går att lösa. Annars går det ju alltid att hämta här eller i Sandviken (om man är frisk vill säga). Men att sälja är egentligen inte det viktigaste. Jag vill ha ett festligt avslut på många långa veckors arbete. Jag behöver något att se fram emot, särskilt nu när allt annat är så dystert.

Jag fick så mycket energi när jag bestämt mig för att ändå ha utställningen att jag har ägnat helgen åt fortsatta förberedelser. Flera målningar har fått ramar och jag har gjort två nya jättefina konsttryck. Det här är så mycket roligare än att bara ställa in. Och ännu roligare skulle det vara om fler gjorde samma sak. En digital konstrunda känns ju helt rätt i dagsläget.


Inga kommentarer: