måndag 30 mars 2020

Hur gör man egentligen en utställning online?

När årets Gästrik Konst blev inställt, bestämde jag mig för att göra en utställning online under påsken i stället. Jag ville ha något roligt att se fram emot, men jag hade inte riktigt funderat ut exakt hur det skulle gå till. Den här veckan har jag haft tid att fundera lite, och jag tänker så här:

Hängningsdagen

Jag gör om mitt målarrum till en utställningslokal. Det betyder att jag måste rensa lite och skapa mer utrymme för att hänga mina målningar, men det inget större problem. På skärtorsdagen hänger jag utställningen, precis som jag skulle ha gjort i vanliga fall. Det blir lite av en utmaning att få plats med allt, men varje ny lokal har sina fördelar och nackdelar. Här hemma kan jag i alla fall spika i väggarna, det fick jag inte göra i Högbo.

På skärtorsdagen måste också alla detaljer inför utställningen vara klara. Alla målningar ska vara signerade, inramade, ha titel och pris och konsttrycken ska vara signerade och paketerade.

Utställningsdagarna

På långfredagen öppnar utställningen klockan 11 och pågår till 16. Samma tider gäller hela utställningsperioden, 10-13 april. Under öppettiderna kommer jag att lägga ut filmklipp och bilder på mitt instagramkonto och även dela dem till min facebooksida. Jag ska försöka visa både utställningen som helhet, men också varje enskild målning så bra som möjligt.

På Gästrik Konst brukar det vara en väldigt festlig stämning med många glada besökare i alla åldrar, och det kan jag ju tyvärr inte få med på bild, men lite bubbel, godis och blommor kan kanske liva upp stämningen lite (och då kanske jag kan muta min familj att vara med på någon av bilderna). I övrigt hoppas jag att den festliga stämningen kommer från er som tittar in online.

Utställningen kommer alltså enbart att vara på instagram och facebook och inte här på bloggen. Det blir för många kanaler att hålla reda på. Öppettiderna är de tider jag kommer att vara aktiv, men självklart ligger bilder och filmer kvar även efter det. Det kommer nog också att komma ett blogginlägg som sammanfattar upplevelsen i efterhand.

Försäljning

Alla målningar och konsttryck kommer att vara till salu under utställningsdagarna, och det är fri frakt inom Sverige. Inga leveranser sker dock innan utställningen är över (om det inte finns särskilda skäl). Beställningar görs direkt via instagram eller facebook, antingen i kommentarer, messenger eller insta-dm. Först till kvarn gäller och jag kommer att hålla noga koll så att jag inte missar någon. Men som sagt i ett tidigare inlägg, att köpa något är inte det viktiga, däremot uppskattar jag om så många som möjligt tittar in på instagram eller facebook någon gång 10-13 april och lämnar en kommentar.

Välkomna!

Inga kommentarer: