söndag 17 maj 2020

Ett rum med utsikt


Fyra små målningar av hundra är färdiga.
Den senaste tiden har jag fortsatt med mina Fresh Paint-målningar och i helgen blev tre nya färdiga. Det betyder att fyra målningar av hundra är färdiga. Det kanske låter lite, men jag är nöjd. Jag har ingen deadline eller andra krav utan bara löjligt roligt när jag målar dem. Jag vill inget annat än att fortsätta med de resterande nittiosex på en gång, men det har inte varit helt lätt att veta var jag ska hålla till när jag målar.

Nittiosex små kvadrater kvar att måla
De senaste gångerna har jag fått hålla till på matrumsbordet, som ligger alldeles i anslutning till mitt målarrum. Jag har brett ut en stor vaxduk som tål kladd och dukat upp alla färger och penslar jag behöver. Det har fungerat, men inte varit optimalt. Matbordet står mitt i rummet och det blir ganska mörkt. Dessutom är det så tråkigt att behöva plocka bort allt när jag är färdig (eller när familjen vill äta). 

Ett rum med utsikt
Idag har jag löst problemet. Eftersom jag ändå målar i mindre format, behövs inte staffliet. Det fick därför flytta upp i förrådet och i stället plockade jag in ett bord som fick plats nedanför fönstret i målarrummet. Och det blev så bra. Kanske inte så snyggt ihop med övrig möblering, men det struntar jag i. Det är något särskilt med en ren vit yta och ett fönster med utsikt över hästhagar och åkrar. Här vill jag sitta och tänka, skriva och måla. Hela tiden. Eller åtminstone tills grannpojken sätter igång med motorerna till sina folkracebilar och det dånar över hela byn. Livet på landet.



2 kommentarer:

Christina Karlsson sa...

Vad kul att hitta tillbaka till dig och dina fina målningar! Ska kika vidare lite och hälsar dig välkommen in till min blogg :)
Ha en fortsatt fin vecka!
Kram Christina

Elin sa...

Hej! Det var längesedan! Jag har kommit av mig i mitt bloggläsande och har tappat bort många av mina gamla favoriter. Självklart tittar jag in till dig!