söndag 1 mars 2020

Upp som en sol och ner som en pannkaka

Två målningar med klänningar (utan titlar än så länge), 49x99 cm, akryl och collage på duk
Det blir inte alltid som man tänkt sig. Idag hade jag tänkte skriva om ett riktigt roligt uppdrag som jag ska göra i framtiden, men det kan jag inte. Ett beslut har överklagats (helt utan grund vad det verkar) och projektet ligger på is tills förvaltningsrätten har beslutat hur det ska gå. Det kan nog ta några månader så det är bara att vänta. Tur att jag har Gästrik konst att fokusera på så jag inte har så mycket tid att grubbla och vara besviken.

Nu är det fem veckor kvar till utställning och jag börjar känna mig ganska lugn. Målningarna räcker till och även om det är en hel del kvar att fixa så kommer jag att hinna. Jag har inget annat stort inbokat de kommande helgerna.

De två senaste målningarna jag gjort har nästan blivit mina favoriter. Åtminstone just nu. De är i ett avlångt format som jag inte har jobbat med tidigare och det är inga kvinnor med på bilderna, bara deras klänningar. Klänningarna är gjorda med collage av farmors gamla broderade gardiner (som jag har sparat i evigheter utan att veta vad jag skulle göra med dem), boksidor, tidningsurklipp och rispapper. Det ger en så fin struktur som akrylfärgen inte riktigt ger annars.

Arbetstitel har varit Duktig flicka, eftersom de olika klänningarna är tänkta att representera allt vi bär med oss och ska klara av, men jag tror den slutliga titeln blir något annat. Duktig flicka kan uppfattas som något negativt, som en person som bara vill vara till lags och som utplånar sig själv för att göra rätt, och det är inte min mening. Jag tänker snarare på alla kompetenta och kloka kvinnor jag känner som är fantastiska och klarar allt, men som inte alltid ser sitt eget värde. Vilken titel skulle kunna säga det?

2 kommentarer:

iHanna sa...

Jag skulle kallat dem Kompetensklänningar, men jag vet att det inte är din stil. Såå vackra!

Elin sa...

Tack för förslaget! Jag tar in och funderar så får vi se vad det blir :)